Lesmethode

"DE PRAKTIJK IS DE LEERMEESTER VAN ALLE DINGEN"  ( JULIUS CAESAR, ROMEINS KEIZER )

In de taalcursussen maken wij gebruik van de methode Con Piacere. 

De methode is fris van opzet en zeer actueel. Misschien is nog wel het belangrijkste dat u aangezet wordt tot spreken! De communicatieve benadering is wellicht even wennen. Het boek bevat veel speelse opdrachten en is rijk geïllustreerd. De meeste volwassenen hebben echter ook behoefte aan rijtjes en overzichtelijke schema’s, gelukkig zijn deze ook ruimschoots aanwezig. De oefeningen in het Werkboek zijn uitdagend en afwisselend.

Hiernaast neemt de docent vaak eigen materiaal mee en wordt er volop gebruik gemaakt van het digibord. Zo kijken we vaak naar grappige filmpjes ter ondersteuning van een bepaald onderwerp.

In onze lessen streven wij ernaar de hele les Italiaans te spreken. U bent tenslotte gekomen om Italiaans te leren! Het Nederlands wordt ter ondersteuning gebruikt. Dit zal vooral nodig zijn bij de eerste twee niveaus.

Er wordt van u verwacht dat u huiswerk maakt . Dit is belangrijk voor uw eigen voortgang maar ook voor de voortgang van de groep. Als u zonder huiswerk te maken naar de lessen komt zal het rendement van de cursus voor u laag zijn. Vaak wordt mij de vraag gesteld hoeveel uur per week er aan het huiswerk besteed moet worden. Dit vind ik lastig om aan te geven. De hoeveelheid tijd die u nodig heeft om het huiswerk te maken is immers sterk persoonsgebonden en afhankelijk van uw aanleg en interesses. Gemiddeld genomen is het ongeveer 2 uur per week.